perjantai 22. lokakuuta 2010

Filippiinien kirjeenvaihtajalta nr. 10.


Kirjoittaja Kapteeni » Pe Loka 15, 2010 1:48 pm
Reindeer kyseli, että kasvattavatko joella asujat vihanneksia jne. 

Jokiasukkaat eivät kasvata, koska koko kylä on melkein veden alla korkeanveden aikana eli melkein joka päivä. Tosin eräissä puissa kasvoi jotain omenan näköisiä hedelmiä. Omenoita ne eivät ole, koska täällä on lian kuuma omenoille. 
Bucana Pacitan asukkaiden ruokavalioon kuuluu kyllä banaanit mutta ne haetaan sisämaasta. Ruokavalio on yksinkertaista. Riisiä, riisiä, riisiä ja riisiä. Simpukoita, rapuja ja kalaa. mutta jos kalastus on huonoa, niin silloin on ruokana ainoastaan riisiä. Joissain perheissä ei ehkä sitäkään. Jos halutaan hienostella niin silloin avata purkki corned beefiä ja se sitten paistinpannulle valkosipulin kanssa. 

Parilla perheellä näin sian kasvamassa. Kanoja kyllä on joka perheessä. Mutta munan laatu ei ole yhtä hyvä kuin mualla. Ilmeisesti eivät saa tarpeeksi vihreätä syötäväksi. 

Joen asukkailla ei ole mahdollisuutta tehdä mitään siirtolapuutarhaa sisämaahan, koska tuotteet ihan varmasti varastettaisiin. 

Lapset näyttävät terveiltä, mutta mitään pulskia lapsia ei siellä näe. Varmasti vitamiinipillerit tekisivät poikaa. Ja parempi ruokavalio. Kala ja riisikin on tietysti hyvää, mutta lihakin olisi varmasti hyvää kasvavalle lapselle. Ja paikkakuntalaiset kertoivat, että kalan saantikin oli välillä niin huonoa, että kaikki kalat menivät myyntiin ja perheelle itselleen ei jäänyt kalaa syötäväksi. 

Yksi suuri ongelma kylällä on, että simpukoiden ja rapujen ostaja myy myös riisiä, bensaa, ja viinaa. Monet kyläläiset ostavat velaksi ja elävät jatkuvassa velkakierteessä. Tosin toisaalta ajatellen on hyvä että saavat ostaa velaksi. Joissain talouksissa velkakierre johtuu vanhempien viinan juonnista. 

Maistoin paikallista kookosviiniä, jota kyläläiset ostavat tai tekevät itse. Se maistui tosi hyvältä. Kalakauppias tuo sitä tynnyreissä joelle. Asiakas tulee sitten oman 20 litran dunkin kanssa ja kalakauppias sitten täyttää sen. Velaksi tietenkin. Jotkut tekevät sitä itse. Luultavasti vähän samaan tapaan, kuin Suomalaista kiljua.
Avatar
Kapteeni
 
Viestit: 127
Liittynyt: To Touko 13, 2010 9:48 pm

Re: Filippiinien kirjeenvaihtajalta

ViestiKirjoittaja Kapteeni » Pe Loka 15, 2010 1:59 pm
Niinkuin jo mainitsin, niin olemme nyt täällä Leytyn saarella. Täällä ovat olosuhteet ihan toiset kuin Bucana Paciitassa. Asustelemme vaimon tädin luona. Hänellä on oma kampaamo kotona ja muutama sika. 

Kuva

Kuva
Avatar
Kapteeni
 
Viestit: 127
Liittynyt: To Touko 13, 2010 9:48 pm

Re: Filippiinien kirjeenvaihtajalta

ViestiKirjoittaja Kapteeni » La Loka 16, 2010 1:55 am
Niinkuin jo aikaisemmin raportoin, niin amerikkalaisia ja eurooppalaisia kutsutaan yleisnimellä LONGNOSE. Olen nyt löytänyt uuden Longnose ystävän, jos alkaa FLATNOSE (Filippiiniläinen) seura ikävystyttömään.

Uusi Longnose ystäväni:

Kuva


Aamuisin keskustelemme maailman asioista.

Kuva

Ystäväni ei pahemmin haise. Siitä pitää täti huolta, kun kampaamon asiakkailta ehtii.

Kuva

Ystäväni on raittius-seuran jäsen. Vesi maistuu.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti