perjantai 22. lokakuuta 2010

Filippiinien kirjeenvaihtajalta nr. 7.


Kirjoittaja Kapteeni » Ti Loka 12, 2010 2:09 am
Pesulla. Itse käyn pesulla kylän keskellä olevan hanan luona. Siellä virtaa raikas vuorilta tuleva vesi. Läpi putkien se tulee joltain vuoripurolta tänne kylään. Kirjoitin aikaisemmin, että huuhtelemme pyykin käsin pumpattavan pumpun alla. Tämä oli väärin, sillä vesi juoksee putkesta kokko ajan. Siinä pesupaikalla sitten joku huuhtelee pyykkiään, joku pesee lapsiaan ja joku pesee itseään. Pesulla käydessä pitää kuitenkin pitää shortsit päällä ja naisilla paita. Yhteisellä ymmärryksellä kaikki hommat sujuu nopeasti. Parilla ensikertaa käydessäni pesulla tervehdyshuutoja tuli useista hyteistä ja toimintojani seurattiin suurella kiinnostuksella. Luulen, että useimmille asukkaille on sopeutumiseni tullut yllätyksenä. Ja olen nopeasti saanut uusia ystäviä. 

Kuva

Kuva

Pyykinpesua:
Aloitin tutustumiseni kyläläisiin pesemällä pyykkiä. Nopeasti huomasivat, että huolimatta pitkästä nenästäni valkoihoisuudestani huolimatta olen ihan tavallinen mies, joka osaa jopa pestä oman pyykkinsäkin.

Kuva
Avatar
Kapteeni
 
Viestit: 127
Liittynyt: To Touko 13, 2010 9:48 pm

Re: Filippiinien kirjeenvaihtajalta

ViestiKirjoittaja Kapteeni » Ti Loka 12, 2010 2:26 am
NUTFINN kysyi myrkkykäärmeistä.Kuulma jopa silmälasikäärme löytyy. Käärmeitä on täällä, mutta täällä joella ei tarvitse niitä pelätä. Käärmeet ovat enimmäkseen riisipelloilla. Vaimolle tuli kuitenkin yhtenä yönä kiire alkaa tappamaan jotain elukkaa joka oli tullut moskiittoverkon alle. Oli kuulma joku vaarallinen elukka. Ihme muija. Euroopassa osaa käyttäytyä niin ladylike, mutta täällä heti osaa alkuasukkaan temput. 

Veini mainitsi nuo hyönteiset. Kyläläiset ovat ihmetelleet jalkojani jotka olivat hyvin moskiittojen puremat. Yksi paikallisista tuli jopa alkohoolipullon kanssa, jotta alkohoolilla puhdistaisin puremat. Kerroin heille kauhukertomuksia Suomen suurista hyttysistä. Minua ei juuri nuo moskiittojen puremat ole haitanneet. Jostain syystä en edes tunne noita puremia. Yöt nukumme moskiittonetin alla. Mutta moskiitot pitää ottaa kuitenkin vakavasti, koska ne saattavat olla taudin kuljettajia.

Kuva

Sisiliskot ovat joka paikassa. Ruokapöydässä täytyy koko aika niitä häätää pois. Niille maistuu riisi. Lattialle pudonnut riisi häipyy nopeasti pois. Kissat saalistavat sisiliskoja aivan kuin Suomessa saalistavat hiiriä. 

Kuva

Lounaamme:

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti