perjantai 22. lokakuuta 2010

Filippiinien kirjeenvaihtajalta nr. 8.


Kirjoittaja Kapteeni » To Loka 14, 2010 12:59 pm
Me olemme nyt matkustaneet Bucana Pacitasta (joelta) Mindanaon saarelta Leytyn saarelle sukuloimaan. Palaamme joelle kunhan nyt ensin moikataan näitä Leytyn sukulaisia. Matkavälineinä ovat olleet kanootti, moottoripyörätaksit, linja-autot ja kaksi laivaakin. Mukana meillä on matkassa vaimon isoäiti. Mummo antoi kaikki tavaransa minun raahattavaksi, mutta ei pahvikassiansa. Ihmettelin, että mitähän sillä on kassissa, kun ei millään tahdo siitä luopua vaikka mitään häpeää ei tunne sentakia, että me muut kannetaan hänen muita tavaroita. Ja maksetaan hänenkin matkalippu.
Mentiin monen turvatarkastuksen takia, koska tulimme Mindanaosta. Ja paikalliset viranomaiset ovat erittäin tarkkoja turvatarkastuksissa jos vain on vähänkään tekemistä Mindanaon kanssa. Ainakin neljä pommikoiraa ehti mummon pahvilaatikkoa nuuskimaan, mutta käry kävi vasta viimeisen laivamatkan turvatarkastuksessa. mummon pahvilaatikko avattiin ja kävi ilmi, että mummo onkin kylmäverinen salakuljettaja. Salakuljettaa rapuja Mindanaosta Leytyn saarelle. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. 
Turvatarkastusporukka oli kovana, että tähän pysäytetään mummun ravut. Kattelin sivusta asiaa, enkä ottanut osaa kiivaaseen väittelyyn. Ajattelin, että selvittäköön ite asiansa. Kyllä hän säännöt tunsi. Vaimoni kuitenkin sai kutsuttua paikalle jonkin korkeamman securitypomon. Huomasin, että oli vaimo jopa avannut pari nappia paidastaankin, että securitypomo näki paremmin kuinka rintakehä nousi yläs ja alas kiihtymyksestä. Joo, tämä upseeri sitten piti tärkeänä nuhtelupuheen mummolle joka jostain syystä oli muuttunut täysin seniiliksi ja kuuroksi. Mummo sai luvan pitää rapunsa kun lupasi, että ei koskaan enää yritä rapujen salakuljettamista. 

Heti kun päästiin turvatarkastuksesta, niin mummon seniliteetti ja kuurous häipyi. Vaimokin oli taas napittanut paitansa. Ja mummo oli niin hyvällä tuulella. 
Kuva
Kuva
Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti