sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Trinadin vuoristossa Boholín saarella

Kavin eilen tuolla Trinadin kylassa, joka on lahin kyla vuorille vievaa polkua. Kaverini Do Dong tuli sielta maastomoottoripyoralla alas kylalle. Polut ja tiet ovat niin huonossa kunnossa kovien vesisateittet takia, etta paatettiin siirtaa meidan patikointia myohempaan. Taalla on parhaillaan sadekausi ja vetta tulee niin paljon, etta on varoituksia maanvyorymasta. Jenkkikaverinikin ja hanen muijansakin kaatuivat moottoripyorallaan kun tiella oli yllatten vuorilta tullutta mutaa. No, selvisivat muutamilla naarmuilla. 

On minulla pieni tehtavakin miksi siella vuorilla kuljen, etsin nimittain hyvaa palmuoljy- ja coconut puiden viljelykseen sopivaa paikkaa. Pieni tehtava jonka sain tutuilta, kun kuulivat, etta taalla pyorin.

Filippiinilainen vuorilla asuva tuttuni Do Dong on luvannut vieda minut Pythoneita katsomaan. Niita on taalla, en ole tosin viela yhtakaan nahnyt. Sanoi, etta tietaa paikan missa on monta Pythonia ja sinne mennessa pitaa olla ihan hiljaa. Jostain syysta ei kuulma saa ottaa kuvia. Minulle ei ole selvinnyt miksi, mutta silla on jotain tekemista, etta paikka on pyhitetty tai noidittu ja lupaa sinne menoon pitaa kysya joltain noitaukolta. Filippiinilaiset tuntien uskon, etta luvan saa noin 50 peson setelilla. Tuo sadekausi saattaa kylla muuttaa suunnitelmat, niin paljon tulee vetta joka paiva. Ja kukaan ei tieda milloin tama jo monta paivaa jatkunut sade loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti