keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Filippiinien Kirjeenvaihtajalta 19

Minun täytyy nyt kyllä hieman perua syytöksiäni Suomen Suurlähetystöä kohtaan täällä Filippiineillä, sillä olen saanut jo useamman sähköviestin itse herra Suurlähettiläältä, joka on myös auttanut minua saamaan kontaktin Suomalaisiin ulkomaanavustus järjestöihin. Ja jopa eräältä herralta Suomesta, jonka titteli on lähetystöneuvos. 

Myöskin International Transport Federation (ITF) on yllättäen kiinnostunut paskahuusistani siellä joella. Olen todella yllättynyt, että ovat noin kiinnostuneita minun yrityksestä aloittaa avustusprojekti Bucana Pacitan kylällä. Mutta en vielä huuda hurraata ennenkuin tuloksia syntyy. 

Me olemme muuten siirtyneet Leyte´stä Cebun saarelle Cebu nimiseen isoon kaupunkiin. Asumme erään Amerikkalais Filippiinon vieraina. Komeet on olot. Talo on dollarimiljonäärien- ja lähetystöjen alueella. Täällä on jopa useampi vessanpönttö ja paskapaperia on niin paljon kun haluaa käyttää. Tuntuu ihan oudolta, kun nyt oli jo ihan hyvin tottunut perseenpesuun. Vessanpöntössäkin on leima American Standard. Hanasta vääntää, niin vettä tulee. Luxusta on. 
Kaupungilla on monia Long noseja. Tulee mieleen, kun seuraa niiden toimintoja, että ei ne paljon opi todellisia Fiippiinejä tuntemaan, kun istuvat Radisson hotellin loungessa hörppimässä koktaaleja. 

Mutta täytyy tunnustaa, että on se kuitenkin rentouttavaa istua ilmastoidussa kahvilassa pöydällä kylmä coca cola ja aito amerikkalainen hotdoggi tai cheeseburgeri. 

Taksikuski tuli todella hyvälle mielelle, kun ohitettiin tässä illalla yksi kadulla kävelevä leveäperseinen isotissinen nainen. Vaimo huusi takapenkiltä englannin murteella, että lopeta sen naisen perään katsominen. Vastasin tyynesti paikallisella murteella, että minä vaan katselen. Taksikuski oli niin iloinen, siitä että Americano puhuu paikkakunnan kieltä. Muutama sanahan se vaan oli. Lyhyt lause.

Liikenteestä puheenollen. Vaikka tämä onkin miljoonakaupunki, niin liikenne on huomattavasti rauhallisempaa. Johtuu todennäköisesti siitä, että Cebu´n keskustassa ei sallita moottoripyöräsivuvaunullisia takseja. Kuitenkaan ryhmittymissääntöjä, valomerkkejä sun muita tarpeettomia ja liikennettä vaarantavia sääntäjä ja tapoja ei täälläkään Filippiiniläiseen malliin käytetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti